Ανακάτεμα και διακόσμηση

4 Ιουλίου 2016

H επιλογή αγαπημένων χρωμάτων, υφών και σχεδίων και ο συνδυασμός αυτών με τρόπο αυθαίρετο και διασκεδαστικό είναι το Mix and Match. Για να επιτύχουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και όχι αντιαισθητικό, πρέπει αρχικά να ξέρουμε τι μας αρέσει ακριβώς.

Για παράδειγμα, αν μας αρέσει το κόκκινο χρώμα, πρέπει να ξέρουμε και πώς να το «ανακατεύουμε» στον χώρο ώστε να παραμείνει ζωντανό στην ατμόσφαιρα. Ακόμα και στο ανακάτεμα λοιπόν υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

kat-mix-and-match-patterns-001-550x300

Κατά την επιλογή των χρωμάτων σκεφτείτε αν στον χώρο που πρόκειται να διακοσμήσετε ταιριάζουν καλύτερα τα κλειστά ή ανοιχτά χρώματα. Υπάρχουν ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις από κάθε χρώμα, έτσι ώστε να επιλέξετε ένα ή δυο κύρια χρώματα και να εξετάσετε ποιές από τις εκφάνσεις αυτών θέλετε να αποδοθούν ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χαρακτήρας στην ατμόσφαιρα.

kat-mix-and-match-patterns-002

Ένας άλλος γενικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε με ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και το δάπεδο και να χρησιμοποιήσετε αρκετές στρώσεις με έντονα εμπριμέ, είτε είναι σκεπάσματα ή με την χρήση επίπλων. Στη συνέχεια, για να μαλακώσει η ατμόσφαιρα συμπληρώστε με ουδέτερα χρώματα τους καναπέδες και τις καρέκλες. Τα έντονα μοτίβα θα ταιριάξουν μαγικά με τους κλιμακούμενους ουδέτερους τόνους.

kat-mix-and-match-patterns-003

Όταν αναμειγνύονται και συνδυάζονται πρότυπα (μοτίβα), χρησιμοποιείστε διαφορετικές κλίμακες. Όσο η χρωματική παλέτα παραμένει στα ίδια κύρια χρώματα, έχουμε το ελεύθερο να συνδυάζουμε σχέδια μεγάλης και μικρής κλίμακας. Προσπαθήστε να επιλέγετε μονοχρωματικά σχέδια που να μην έρχονται σε αντίθεση οπτικά με τα έντονα χρώματα. Στο σαλόνι, χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και συνδυάζοντας το με το σωστό ποσό χρωμάτων και σχεδίων, μπορεί να αποδώσει εκπληκτικά. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει απλώς να επιλέξετε παστέλ χρώματα στο εσωτερικό σας, αλλά και έντονα χρώματα που μπορεί να αναζωογονήσουν τον χώρο.

kat-mix-and-match-patterns-004

Για πολλούς ιδιοκτήτες, η επιλογή ταπετσαρίας, κουρτινών, υφασμάτων και άλλων διακοσμητικών στοιχείων, προκαλεί μια σύγχυση και αποπροσανατολίζονται από τι πραγματικά επιθυμούν μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού. Αντί αυτού, μπορούμε να επιλέξουμε ένα έργο τέχνης για τον τοίχο μας που λατρεύουμε και πάνω σε αυτό να βρούμε έμπνευση και να επιλέξουμε τα υπόλοιπα. Πρέπει πάντα να αναζητούμε μοτίβα και εικόνες που να ενσαρκώνουν το εστιακό σημείο του χώρου μας (πχ. το τζάκι), με αυτόν το τρόπο γίνεται πιο εύκολη και πιο γρήγορη η διακόσμηση.

Πηγή: spitikaidiakosmisi.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!